Ontwerpen doe je gewoon zelf.

Of je nu folders, visitekaartjes, posters, uitnodigingen of presentaties moet maken, het ontwerpen ervan kun je gewoon zelf.

Tegenwoordig zijn er veel goede online tools beschikbaar waarmee je snel en goedkoop zelf kunt ontwerpen.

Canva is mijn grote favoriet!

Hieronder vind je mijn blog-posts over ontwerpen


Hogere betrokkenheid op social media? Maak visuele content.

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Mensen onthouden 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% van wat ze zien. 90% van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd is visueel, en beelden, plaatjes en foto’s worden door de hersenen 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Het is dan ook niet vreemd dat visuele social media platformen zoals Pinterest en Instagram groeien als kool.

(Meer…)

Slimme tips voor een optimaal blog design.

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

De meeste bezoekers beslissen binnen 8 seconden of ze op je website blijven of vertrekken. Het is dus heel belangrijk om een sterke eerste indruk te maken.

Je blog moet er niet alleen goed uitzien, het moet ook worden geoptimaliseerd om meer betrokkenheid bij je lezers te creëren.

(Meer…)

Ben jij al fan van infographics?

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

De laatste weken ben ik fan geworden van infographics. Infographic staat voor ‘information graphic’ of in het Nederlands: een informatieve illustratie. Ik maakte al graag gebruik van tekeningen en grafieken, maar door de toevoeging van een andere grote favoriet van mij: ‘data’, kunnen de infographics bij mij niet meer stuk.

Schermafbeelding 2014-01-24 om 16.06.39

Onderzoek heeft aangetoond dat infographics 30 keer meer kans hebben om gelezen te worden dan artikelen die alleen uit tekst bestaan. Tevens is aangetoond dat 90% van de informatie die door de hersenen wordt opgenomen, visueel is. Een goede reden dus om voor een volgende campagne een infographic te overwegen.

(Meer…)