Twitter

Twitter wordt ook wel een microblog genoemd. Je kunt korte berichten, van maximaal 140 karakters, uitwisselen met andere gebruikers. In Nederland zijn er 5 miljoen geregistreerde accounts, waarvan er 1,3 miljoen maandelijks actief tweeten. Daarnaast wordt de website van Twitter maandelijks door 2,6 miljoen Nederlanders bezocht.

In deze video legt Twitter uit wat Twitter is:

Wat is Twitter?

In Nederland zijn er 5 miljoen geregistreerde Twitter accounts en wordt Twitter maandelijks bezocht door 3,9 miljoen Nederlanders. Er zijn signalen dat zowel Twitter als Facebook te maken hebben met jongeren die afhaken.

Op mijn Pinterest bord “Twitter Tips” kun je veel tips en trucs vinden::

Follow CvZB’s board Twitter Tips on Pinterest.

Hieronder vind je mijn blog-posts over Twitter


Laat jezelf zien met Twitter Cards

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Mensen onthouden 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en 80% van wat ze zien. Een platform als Twitter draait in principe niet om plaatjes, maar tweets met een plaatje hebben wel twee keer zoveel betrokkenheid dan tweets zonder. Doen dus.

(Meer…)

Dáárom volg ik je niet terug op Twitter.

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

De tijd dat je iedereen die jou volgde, ging terugvolgen hebben we (al lang) achter ons gelaten. Maar toch wordt er nog steeds vaak teruggevolgd. Ik doe het ook, alleen niet altijd. Soms ben je gewoon niet de persoon die ik wil volgen, maar meestal zit er een andere reden achter.
(Meer…)

Social Media Cheat Sheet

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Je kunt deze infographic van Likeable gebruiken als een spiekbriefje voor je social media.

Van de 7 populairste social media platformen wordt getoond wanneer je welke het beste kunt gebruiken. En komen de do’s en don’ts aan bod.

(Meer…)

Selfies: the good, the bad and the ugly

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Het maakt niet uit waar je kijkt, Instagram, Twitter, SnapChat, Facebook of Pinterest, selfies zijn overal. Vooral bij tieners zijn selfies populair, ongeveer één derde van alle foto’s gemaakt door jongeren, zijn selfies.

Waar is het allemaal begonnen?

En hoe zal het eindigen?

(Meer…)

Wat is jouw Klout score?

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Of je nu wil of niet, als je online aanwezig bent wordt je beoordeeld op je betrokkenheid en de invloed die je hebt. Luister je wel? Reageer je? Niet het aantal volgers maar vooral het aantal retweets, mentions, shares, likes en favourites zijn belangrijk.

Heb je een Twitter account? Dan heb je ook een Klout score.

(Meer…)

Welk social media netwerk is goed voor jouw bedrijf?

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Misschien ben je op zoek naar manieren om je producten wereldwijd te verkopen of wil je je naamsbekendheid een boost geven en weet je dat social media een krachtig medium is om dit voor elkaar te krijgen. Maar waar moet je beginnen?

(Meer…)

5 statistieken om je Twitter strategie te verbeteren

Door Caroline van Zomeren-Boerkamp

Wist je dat een merk gemiddeld, op Twitter, 39 ‘mentions’ per dag ontvangt?

Minder dan 10% van de ‘tweets’ vermelden een naam (@jouwbedrijf) en 6 van de 10 ‘tweets’ worden geplaatst buiten kantooruren.

Deze infographic van mention kijkt naar een aantal verrassende cijfers die je helpen je Twitter strategie te verbeteren.

(Meer…)