In 30 minuten per dag je social media onder controle

Ik ben verslaafd, verslaafd aan social media.

Ik vind het super leuk en ik kan uren achter de PC zitten of met m’n iPad op de bank. Hoe meer tijd ik over heb, hoe meer tijd ik daaraan besteed. Nog even checken of er al iemand heeft gereageerd, hoeveel mensen m’n foto’s hebben ge-liked, of misschien heb ik er weer nieuwe volgers bij, allemaal dingen waarvoor ik telkens weer terugga naar m’n (5 op dit moment!) social media platformen.

Maar… door mijn vakantie ben ik de afgelopen maand gaan beseffen dat ik met maar een klein beetje aandacht per dag, ongeveer hetzelfde bereik. Hetzelfde resultaat maar dan met zeeën van tijd over voor andere dingen.

Hmmm… misschien toch handig om eens te onderzoeken hoeveel tijd ik nu echt nodig heb om m’n social media pagina’s bij te houden.

Onderstaande infographic van Pardot, geeft aan dat veel mensen tijd verliezen met social media omdat ze geen duidelijke strategie hebben. Een goed plan en consequente executie zou de oplossing zijn. Om eerlijk te zijn denk ik dat dit ook mijn probleem is. Ik bezoek vele malen per dag mijn social media pagina’s, maar als ik kijk naar wat ik elke dag op social media doe, kan ik mijn aanwezigheid makkelijk reduceren naar 30 tot 60 minuten per dag.

In de infographic hieronder zie je een goed voorbeeld hoe je 6 verschillende platformen in 30 minuten per dag kunt bijhouden. Persoonlijk vind ik niet dat je dagelijks op LinkedIn hoeft te zitten en meer tijd zou moeten besteden aan Google+, maar de aanpak is duidelijk.

Ook vind ik 1 keer per dag inloggen wat weinig, want ik wil in contact blijven met m’n volgers, maar 1 goede update in de ochtend en een check rond lunchtijd en aan het einde van de dag zou voldoende moeten zijn.

d181455f698dcd6975b1e18a2bdb2edb