De 3 beste dagen om je emails te versturen

Als je online zoekt naar de vraag ‘wat is de beste dag om mijn email nieuwsbrief te versturen? krijg je heel veel verschillende antwoorden. De meeste nieuwsbrieven worden verstuurd op werkdagen, met de dinsdag op nummer 1 en de donderdag op nummer 2.

Het enige echte goede antwoord is: ‘test zelf om uit te vinden wanneer het voor jou de beste dag is’.

Dat is misschien wel het juiste antwoord, maar waar begin je?

Ik ben zelf begonnen op de dinsdag, veel van de (Amerikaanse) onderzoeken tonen aan dat dinsdag 1 van de topdagen is, daarnaast stuurt 1 van de mensen die ik zeer respecteer, Marie Forleo, haar wekelijkse video-nieuwsbrief op de dinsdag.

Als je net begint is elke email die wordt geopend en elke link waarop wordt geklikt een feestje, maar of mijn dinsdag-resultaten goed zijn, weet ik niet. Het wordt dus tijd om te gaan testen.

Social op laag pitje-5

Allereerst ben ik naar mezelf als gebruiker gaan kijken. Eigenlijk lees ik doordeweeks helemaal niet zoveel nieuwsbrieven, ik scan door de koppen en als er iets interessants bijzit bewaar ik de email om hem op een later tijdstip, meestal in het weekend, te lezen. Daarnaast valt het me op dat veel van de nieuwsbrieven waar ik op ben geabonneerd, zoals Albert Heijn en Esprit, op zondag binnenkomen.

Op Facebook doe ik eigenlijk hetzelfde, in het weekend neem ik meer de tijd om door te klikken en dingen echt te lezen. Ik heb ik gemerkt dat mijn Facebook volgers hetzelfde doen, mijn Facebook posts worden door mijn volgers het beste bekeken op zaterdag- en zondagmorgen.

Na mezelf als gebruiker te hebben bekeken ben ik online gaan zoeken.

De infographic hiernaast van KISSmetrics had ik een tijdje geleden al gezien, maar toen besteedde ik er weinig aandacht aan. Nu ik er weer naar kijk valt me wel op dat ook bij hun het weekend als beste uit de bus komt.

Als laatste heeft het, al wat oudere, artikel van Arjen van Beek voor DMmediaplein me overtuigd.

Het artikel gaat over het onderzoek dat ze hebben gedaan door 3 bronnen te vergelijken.

Uit dit onderzoek blijkt dat de 3 beste dagen om je email nieuwsbrief te versturen zijn:

1. Zondag
2. Zaterdag
3. Maandag

OK, vanaf nu dus versturen in het weekend.

Ik ontvang zelf veel emails op de zondag, maar die zijn vaak privé gerelateerd, daarom heb ervoor gekozen om mijn nieuwsbrief de komende tijd op zaterdag te versturen.

Dit is overigens de Nederlandstalige (leuk! gebeurt niet vaak) infographic die DMmediaplein heeft gemaakt op basis van hun onderzoek:

bf7fb41160681920ea510936eb9f877f