Slim je blog promoten? Zo doe je dat.

Na hard werken aan onderzoek, het schrijven en herschrijven van je nieuwste ‘blogpost’ kun je eindelijk publiceren, maar eigenlijk is dat pas het begin.

Als je echt wilt opvallen met je blog, bij de juiste doelgroepen, moet je ook tijd besteden om je blog te promoten. Sommigen beweren zelfs dat je 80% van je tijd moet besteden aan het promoten van je blog.

Social media is de meest voor de hand liggende manier om je blog te promoten. Hou er rekening mee dat verschillende platformen uniek zijn en soms een andere titel of een ander plaatje nodig hebben.

  • Op Twitter kun je posten en een aantal tweets voor de komende dagen inplannen met telkens een iets andere titel, maar wel allemaal met een link naar je nieuwe post.
  • Google+ is belangrijk in het bouwen van relaties (in de zogenaamde ‘communities’) en zorgt ook voor een verhoogde Search Engine Optimization.
  • Met Pinterest genereer je meer likes als je een goed plaatje of een foto toevoegt. Foto’s met een witte achtergrond krijgen vaak meer ‘pins’.
  • Bij Facebook is het ook belangrijk om een plaatje toe te voegen omdat posts met plaatjes hoger in de tijdlijnen van je volgers komen te staan.
  • Op LinkedIn kun je posten via je eigen profiel, maar zodra je post relevant is kun je die ook delen in de verschillende ‘communities’.
  • Als je tips in je blog hebt toegevoegd kun je van iedere tip een korte video maken van 15 – 30 seconden en op YouTube zetten, met uiteraard ook weer de link naar je blog.

Via blog communities kun je ook delen en in contact komen met andere bloggers die over dezelfde onderwerpen bloggen. Triberr en Social Buzz Club zijn er 2 die ik binnenkort zelf ga uitproberen.

Bookmarking ofwel bladwijzers kun je ook gebruiken. Zorg er allereerst voor dat je blog de mogelijkheid biedt om een bladwijzer aan te maken, maar het is ook waardevol om gebruik te maken van ‘bookmarking sites’ zoals StumbleUpon om zo een veel groter publiek te bereiken.

Ten slotte is het waardevol om op andere blogs te reageren. Zoek de top 10 blogs in jouw expertise, reageer en adviseer en positioneer jezelf daarmee als expert.

blog