Yo – meer dan alleen 2 letters?

Een week of 2 geleden publiceerde Financial Times een artikel over de nieuwe app ‘Yo’, waarvoor de makers financieringen van in totaal meer dan 1 miljoen dollar hebben ontvangen.

Het artikel werd een paar uur na de langverwachte release van Facebook, Slingshot, gepubliceerd en niet Facebook’s Slingshot, maar de app ‘Yo’ veroorzaakte een ware hype. Binnen een paar uur verschenen er tientallen artikelen en waren er heel veel downloads. Zoveel dat de app één dag later op nr. 47 in de Amerikaanse App Store van Apple stond en 2 dagen na het Financial Times artikel al 1 miljoen gebruikers had.

Het verbijsterende is dat je met deze app maar 1 ding kunt doen: het woord ‘Yo’ versturen.

Wat is Yo?

De meningen over ‘Yo’ lopen gigantisch uiteen, het is maar wie je het vraagt, wat voor antwoord je krijgt. In ieder geval zijn de makers in sneltreinvaart bezig features toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld door de gebruikersnaam “WorldCup” toe te voegen een ‘Yo’ ontvangen bij elk doelpunt tijdens het WK.  Ook ondersteund ‘Yo’ inmiddels IFTTT.

Als je een kijkje wilt nemen dan kun je ‘Yo’ hier downloaden voor de iPhone en hier downloaden voor Android.

Maar zoals alles heeft uiteraard de populariteit ook z’n keerzijde, de app is namelijk vorige week al 2 keer gehackt en natuurlijk, wat er altijd gebeurd met populaire apps, is de app ook al gekopieerd.

Brett Goldstein heeft ‘Hey’ ontwikkeld:

1*2KaqBwhAUkBfuVt-C_5yCw

En Tyler Hedrick heeft ‘Hodor’ ontwikkeld, naar aanleiding van het personage Hodor uit Game of Thrones, die alleen zijn eigen naam kan uitspreken.

Wil je de app gebruiken maar weet je niet zeker wanneer je wel of niet een ‘Yo’ kan sturen, neem dan een kijkje op deze ‘guide to proper Yotocol’ van Mashable.

7ea20931daef42261b7406d41baec096